Van Messel Meat

 

rundvlees uit uruguay

Erkend biologisch, maatwerk en veiligheid. Daar staat Van Messel Meat voor. Rundvlees importeren uit Uruguay vraagt om specialistische kennis. Alleen dan is het mogelijk om onze afnemers de afgesproken kwaliteit voor de afgesproken prijs te leveren. Van Messel Meat heeft die kennis: van veeteelt, van runderen, van het vlees, maar ook van de logisitiek die nodig is om het vlees uit Uruguay te importeren. Daarbij staan bij ons milieu en dierenwelzijn voorop in al onze activiteiten. Van Messel Meat is dan ook een door SKAL erkend biologisch bedrijf.

Nauwkeurig in logistiek

Bij voorkeur laten wij onze ossen slachten bij een leeftijd van maximaal 24 maanden. Dit maakt het vlees qua smaak en malsheid onovertroffen. Niet voor niets noemen wij dit vlees High Quality Beef Plus (HQB+). Nadat onze eigen kwaliteitsmensen de productie hebben gecontroleerd en gecertificeerd, wordt het vlees bij een kritische temperatuur (-1 tot +1) onder gecontroleerde technieken vervoerd. Vanzelfsprekend.

 
Gras
dus lekkerder
Gras
Ons vlees komt van runderen die niets anders dan gras eten. Gezond en natuurlijk. Geen wonder dat dit vlees veel lekkerder is.

Het beste voor dier,
mens en milieu.

Grasgebonden rundvlees is het beste voor dier, mens en milieu. Het maagdarmkanaal van mensen is ongeschikt om eiwit uit gras te halen. Maar laat een koe grazen en dat laagwaardige eiwit in gras wordt omgevormd tot krachtige complexe eiwitten.



Een mens hoeft niet elke dag vlees te eten. Beter voor de gezondheid en beter voor deze planeet. Maar als je vlees eet, eet dan verantwoord vlees. Grasgebonden rundvlees, dat ook nog eens gezond is. Rijk aan vitamine B en E, de juiste verhoudingen tussen Omega 3-6 en veel geconjugeerd linolzuur (CLA).

 
Ruimte
dus lekkerder
Ruimte
Ons vlees komt van runderen die alle vrijheid hebben om zich te bewegen op de uitgestrekte pampa’s. Om eindeloos te grazen op de weiden van Uruguay. Geen wonder dat dit vlees veel lekkerder is..

Vee in de natuur

In Nederland is 55% van het oppervlak beschikbaar voor land- en tuinbouw. Ongeveer 12% is beschikbaar voor natuur. In Uruguay wordt maar liefst 80% van de oppervlakte ingevuld door uitgestrekte pampa’s.


Het vlees van Van Messel Meat komt van runderen die op die natuurlijke pampa’s zijn gehouden. Zij hebben 365 dagen ruimte en rust.

 
Uruguay
dus lekkerder
Uruguay
Ons vlees komt van runderen die opgroeien in Uruguay. Een land van ongerepte natuur en weidse pampa’s. Met een mild gelijkmatig klimaat. Geen wonder dat dit vlees veel lekkerder is.

Walhalla voor
verantwoord vlees

Uruguay biedt alles wat goed is voor de smaak van vlees. Ongerepte natuur en weidse pampa’s in een land dat vier keer zo groot is als Nederland, maar slechts 3,5 miljoen inwoners telt. Een gelijkmatig klimaat dat aangenaam is voor de dieren.



Het vriest nooit en het regent voldoende. Geen drukte, geen stress. Uruguay: het walhalla voor Angus en Hereford runderen. En dat proef je.

 
Tijd
dus lekkerder
Tijd
Ons vlees komt van runderen die alle tijd krijgen om op te groeien. In alle rust ontwikkelt het rund zich tot een volwassen dier. Geen wonder dat dit vlees veel lekkerder is.

Natuurlijke groei

Vlees van Van Messel Meat komt van ossen die alle tijd hebben gekregen om te groeien. In 24 maanden groeien de dieren, zonder krachtvoer, tot ze ongeveer 450 kg. wegen.


Dat levert lekker en mals rundvlees op van ossen die hun hele leven hebben kunnen grazen op de pampa’s.

 

neem contact met ons op

Voor vragen kunt u contact op nemen met Van Messel Meat door onderstaand formulier in te vullen, of neem direct contact met ons op via T: +31 10 4222855


Vul je naam in!

Geen geldig email adres!

Geen bericht!

Naam

Email

Bericht

Valideer

Uw bericht is succesvol verzonden!

adres

Prins Hendrikkade 146
3071 KN Rotterdam
The Netherlands

links

www.pul.info
www.anapaula.nl

 

publicaties

NRC Artikel 'Dure Koeienbillen'

Meet our meat in Kookstudio 25

Column Slim - Meat&Co

www.foodlog.nl

Column Kwaliteit - Meat&Co

edepot.wur.nl